lauantai 26. huhtikuuta 2014

KakkutikkaritAinakin vuoden verran on ollut mielessä toive kokeilla cake popseja eli kakkutikkareita, mutta vasta pääsiäisen aikaan saimme tyttäreni kanssa näitä aikaiseksi. Nämä tikkarit on tehty dominokekseistä. Tässä siis tarvikkeet:
1 pkt Dominokeksejä
100-150g maustamatonta tuorejuustoa
100g suklaata
100g valkosuklaata
nonparelleja
tikkuja


Leikkaa dominokeksien sisus pois kulhoon ja keksit eri kulhoon murskaamista varten.


Murskaa keksit kulhossa tai murskaa ne tehosekoittimessa.
.

Yhdistä kulhoon keksien vaalea täyte ja tuorejuusto. Lisää sekaan keksimurska. Sekoita taikina hyvin. Taikinan pitäisi olla jäykkää ja helposti muotoiltavaa.


Pyörittele taikina käsin pieniksi, lihapullien kokoisiksi palloiksi. Laita ne lautaselle ja peitä tuorekelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.


Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa, mutta älä anna kärähtää. Kasta tikun pää ensin ja työnnä tikku keksistä tehtyyn palleroon. Näin tikku pysyy hyvin kiinni taikinapallossa.


Kasta tikkari ensin suklaaseen ja anna hetken valua ja kuivahtaa. Sen jälkeen voit kastaa sen nonparelleihin tai ripotella nonparelleja palleron päälle joka puolelle.


Suklaiset tikkarit voit myös koristella valkosuklaalla tai päin vastoin eli valkosuklaiset tummemmalla suklaalla.
Me teimme tällaisia suklaaraitoja käyttämällä tikkaria juoksevan suklaan alla.


Tämän näköisiä tuli meidän tikkareista. Jos pidät äkkimakeasta, nämä ovat sinulle oikein hyvä herkku. Itse en voinut syödä kahta enempää, kun olivat niin imeliä. Nuorille kelpasi sitäkin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on arvokas - kiitos sinulle!